Támogatóknak (Adó 1%)

Kedves Barátunk!

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezz személyi jövedelemadód 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2018. május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is meg lehet tenni.
Kérjük, hogy adód 1 %-ával támogasd Alapítványunkat!
A Reménység Alapítvány adószáma: 19010777-2-14
A RENDELKEZŐ NYILATKOZAT leadható a NAV ügyfélszolgálatán, vagy postai úton is feladható az alábbi címen:
NAV – 7621 Pécs, Rákóczi u.52-56.
Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén rajta legyen az aláírásod!

Köszönjük: A BÁZIS munkatársai

Bázis Addiktológiai Közösségi Szolgálat
Fenntartó: Reménység Gyermeksegély és Rehabilitációs Alapítvány
7621 Pécs, Király u. 21., www. http://alkoholfuggoseg.hu/

Tisztelt Érdeklődő!

Bizonyára Ön is egyetért azzal, hogy hazánkban az alkoholizmus-, játék-, és gyógyszerfüggőség népbetegségnek tekinthető. Találkozott már Ön is ezzel a problémával cégénél? Esetleg van munkavállalója, akiért aggódik?

A Reménység Alapítvány– gyermekek, idősek ellátása mellett -, szenvedélybetegekkel hangsúlyosan foglalkozik. Szervezetünk modell értékű ambuláns szolgáltatása (Pécsett) és országos hatókörű bentlakásos intézménye (Nágocson) azokon igyekszik segíteni, akik felismerik, hogy életükön változtatni kell, ám nem tudják ezt egyedül megtenni. Szakképzett terapeutákból álló stábunk garanciája a munkának.

Célunk, hogy a – különböző társadalmi státuszú – érintetteknek kötelezettségvállalásaik ellátását – munkahelyük, családjuk – felépülésük miatt ne vagy minél rövidebb ideig kelljen szüneteltetniük, ami segítheti, hogy szociális és társadalmi helyzetük tovább ne romoljon.

Ehhez a tevékenységhez keresünk eseti vagy akár hosszú távú szponzorokat.

Terveink szerint a Reménység Alapítvány önfenntartó civil szervezetté válik, azaz szakmai tevékenységet – szolgáltatást és terméket – kíván nyújtani támogatásért cserébe, a szponzor elvárásainak megfelelően. (Szolgáltatásaink részletes leírása a mellékletben olvasható).

Tisztelt Cégvezető!

Kérjük Önt és cégét, hogy ha egyetért céljainkkal gazdasági erejéhez, és lehetőségeihez mérten támogassa szervezetünket.

Szervezetünk a támogatásért cserébe – a fenti szolgáltatásokon túl – adóalap csökkentő adóigazolást is tud biztosítani és a támogatásáról beszámolunk a honlapunkon és a médiában is (www.remenyseg.hu).

Természetesen megértjük és örülünk neki, ha az Ön cége már más civil ügy mellett elköteleződött és hírnevéhez méltóan támogatja a társadalmi folyamatokat.

Kérjük, hogy biztosítson egy személyes bemutatkozásra lehetőséget, ill. kérdése, felvetése vagy javaslata esetén állunk szíves rendelkezésére. Amennyiben a döntését elősegíti, úgy szeretettel várjuk a Reménység Alapítvány pécsi vagy nágocsi intézményében egy személyes látogatásra.

Üdvözlettel,

Horváth-Benyes Rita

Intézményvezető

Horváth Tibor

Szakmai vezető

A bemutatott programokkal kapcsolatban további felvilágosítással szolgál és a kapcsolattartásért felelős személy:

Bázis Addiktológiai Szolgálat, Pécs: Horváth Tibor 20/426-1454, addikt.kozossegi@gmail.com

Egyéb elérhetőségeink:

Bankszámlaadatok:

Jogosult neve: Reménység Alapítvány

Számlaszám: 10201006-50285824-00000000

Közlemény: támogatás

Szervezetünk adószáma: 19010777-2-14

Szakmai szolgáltatásaink

Kínált szolgáltatásaink:

Munkahelyi prevenciós modellprogram (Több függőségről szóló információkat magába foglaló komplex csomag vezetőknek és dolgozóknak)
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium pályázatán nyert Munkahelyi prevenciós modellprogramunk keretében komplex – vezetői és dolgozói -, munkahelyi tréningcsomagot ajánlunk, melynek célja a munkáltatók készségeinek fejlesztése szerhasználó munkavállalóikkal kapcsolatban – másrészt a már kezelésre szoruló kliensek számára megfelelő megoldások ajánlása. A program a munkáltatók egészségfejlesztési programjába beépíthető, ill. kapcsolódhat egyéb társadalmi felelősségvállalást célzó kezdeményezésekhez, mint, pl. “Családbarát Munkahely” illetve “Egészségbarát Munkahely” c. programok.
A tréning gazdasági értéke: 75000 Ft. A pályázat keretében programunkat két munkáltató számára ingyenesen tudjuk biztosítani.
További részletek mellékelt szórólapunkon találhatóak.
Egyéb függőségekkel kapcsolatos előadásaink:
A szenvedélybetegségek kezelésében, a csoportdinamikai ismeretekben és az életvezetési problémákból való kilépés segítésében olyan szakmai ismereteket szereztünk, melyek megítélésünk szerint különösen fontos segítséget jelenthetnek abban, hogy akár vezetői, akár munkavállalói szinten az egyének munkahelyi és egyéni kompetenciái jelentős pozitív irányú fejlődést mutathassanak.

Munkamánia – előadás-sorozat:

A munkavégzés területéhez kapcsolódó problémák egy-egy nagyobb cég életében több területen is jelentkeznek. Nem csupán a „professzionalista” (folyamatosan dolgozó, nagy hatékonyságú) munkamániás működése zavarhatja meg egy munkahelyi közösség életét, hanem azok a munkavégzéssel kapcsolatos betegségek is komoly problémát jelenthetnek, melyek kevéssé ismertek, de mégis jelentős mértékben szedik áldozataikat.
Az előadások célja: A munkamánia, mint szenvedélybetegség megismerése. A lehetséges előnyök és hátrányok átgondolása (a betegség felismerése, megnyilvánulási formái és a kilépés lehetőségei) – Időtartam: 3X2 óra. Gazdasági értéke: 36000 Ft.

Kiégés (burnout) elkerülő és kezelő előadás-sorozat:

A kiégés még a legkomolyabban képzett szakembereket is veszélyeztetheti. A megszokott rutinmunka és az ehhez kapcsolódó stressz olyan változásokat idézhet elő, melyekkel érdemes időben foglalkozni.
Az előadások célja: A hosszú távon hatékony és eredményes munkavégzés elősegítése – hogyan előzhető meg a burnout-szindróma? – Időtartam: 3X2 óra. Gazdasági értéke: 36000 Ft.

Egészséges feszültségoldás – előadás-sorozat:

Sokak számára köztudott, hogy a bennünk megjelenő feszültségeket nem pusztán szerekkel (alkohol, nikotin, koffein, gyógyszerek stb.), hanem különböző viselkedési formákkal is lehet oldani, melyek idővel ugyanolyan komoly addikciós spirálú veszélyt jelenthetnek, mint bármilyen más függőség. „Élni szabadon – pótszerek és fájdalomcsillapítók nélkül” című előadás-csomagunk a minden embert érintő viselkedési függőségek megnyilatkozási formáiról és veszélyeiről, a változás lehetőségeiről adhat segítséget a foglalkozáson résztvevők számára.
Az előadások célja: Az addikciók szélesebb spektrumának megismerése, a személyes érintettség a lehetséges veszélyek megértése és az elmozdulása lehetőségeinek számbavétele – Időtartam: 3X2 óra. Gazdasági értéke: 36000 Ft.

Egészséges emberi kapcsolatok – előadás-sorozat:

Kevésbé közismert tény, hogy a bennünk megjelenő feszültségeket nem pusztán szerekkel, esetleg viselkedési formákkal, hanem más emberhez, vagy emberekhez való egészségtelen kapcsolódással is lehet oldani, mely idővel ugyanolyan komoly addikciós spirált jelenthet, mint bármilyen más függőség.
Az előadások célja: Az egészséges emberi kapcsolatok vizsgálata – a kapcsolati függőségekben rejlő veszélyek és az érzelmi gyógyulás útjának bemutatása – Időtartam: 3X2 óra. Gazdasági értéke: 36000 Ft.

A függőségekkel kapcsolatos komplex (több függőségről szóló információkat magába foglaló) Munkahelyi prevenciós modellprogramunkat és önálló előadás-sorozatainkat az Ön igényeihez igazodva, rugalmas szervezéssel biztosítjuk.
A hosszabb időtartamú, 8-12 órát felölelő komplex csomagunk megszervezhető a munkaidőhöz igazított rövidebb foglalkozások keretében vagy 2x fél nap alatt, de akár hétvégén, 1 nap időtartamban is. A rövidebb előadás-sorozatok megszervezése lehetséges 3×2 óra időtartamban munkaidő előtt vagy munkaidő után, de akár szintén hétvégén is.
A hosszabb időtartamú együttlét és az előadás-sorozatok interaktív jellegéből adódóan csapatépítő hozadékkal is bírnak, csapatépítő tréning keretében is szervezhetők.
Az előadás-sorozatok gazdasági értékükön túlmutató hozadékkal is bírnak a kezelt problémák – hiányzások csökkenése, teljesítményromlás megállítása – és az esetleges beavatkozások által nyerhető pozitív változások – felismert szenvedélybetegségek, kezelés, egészségjavulás-, megőrzés, teljesítményjavulás – nyomán.
A foglalkozások gazdasági értékének megfelelő támogatás az Ön, mint támogató egyedi igényei szerinti formában nyújtható.

Facebook